A Reneszánsz Családi Játéktér és Kézügyeskedő Program tematikus foglalkozásai korosztályokra szabva valósul meg. Korosztályonként kínálunk foglalkozásokat, tevékenységeket: 3-6 évesek, és 6-10 évesek számára. 

Kastélyséta keretében a gyerekek megismerhetik a kor emberének öltözetét, életmódját, kultúráját, szokásait, tárgyait, történetét, a korabeli gyerekek kedvenc játékait és meséit is. A programot élővé varázsolja a Várkastély Reneszánsz Játszóházának belső berendezése, ahol, felpróbálhatják a gyermekek a korabeli viseleteket, a falakon megtekinthetik a kastélyábrázolásokat, melyek a kor építészetének bemutatásaként szolgálnak. 
Az eszközöket, korabeli viseleteket, padládákban helyeztük el, melyeket a gyermekek fel is próbálhatnak.  Az asztalokon színes ceruza, színezhető várábrázolások, reneszánsz motívumok, a polcokon természetes anyagokból készült gyermekjátékok: síp, labda, malom várja az odalátogató kicsiket. Gyakran egy párta vagy mellény felvétele elég ahhoz, hogy a gyerekek benne érezzék magukat a játékban, mesében. Igazi szenzáció a reneszánsz babaház. A játszó kuckóban reneszánsz zene szól. 

Bővebben a fentiekről a www.fejlesztojatszohaz.hu oldalon olvashat.