A projekt keretében felújításra került a korábbi önkormányzati beruházás során nem érintett konyha, tálaló és a szálláshelyek. A várkastély nagyparkolója mellett rendezvénytér kelült kialakításra, míg a település központjában található közel 300 éves barokk istálló szerkezeti megerősítést és új tetőt kapott.

A Magyar Állam tulajdonában lévő Egervári Várkastély állapota az 1961-65 között végzett felújítás óta folyamatosan romlott. Egervár Önkormányzata – mint vagyonkezelő – Uniós támogatással felújítatta az egervári Nádasdy-Széchenyi-Várkastélyt. Fejlesztésének, turisztikai hasznosításának fő célja az ország egyedülálló kulturális és környezeti értékeinek fenntartható gazdagítása egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó turisztikai attrakció révén, amely kulturált pihenést, ismeretszerzést, a rekreációt valamint a szabadidő minőségi eltöltését kínálja az idelátogatóknak. Ennek a munkának a továbbfejlesztése valósult meg az új projektben.

A Várkastély KFT sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának NYDOP-2.1.1/I-11 azonosítószámú, „Turisztikai szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű pályázati kiírására. A pályázaton a várkastély komplex turisztikai szolgáltatásainak fejlesztésére 98 157 794 Ft támogatást kapott.